- דיני חוזים
- מומחים לדין הזר
- ייפוי כוח מתמשך
- משפט מסחרי
- הדין האמריקאי
- דיני תעופה
- מטבעות דיגיטליים
- אשרות עבודה
- דין סין (China Law)
- דיני עבודה
- תביעות ביטוח ונזקי רכוש
- פלילי
- מקרקעין ונדל"ן
- דיני צרכנות ותיירות
- קניין רוחני
- דיני משפחה
- דיני חברות
- הוצאה לפועל
- רשלנות רפואית
- נזקי גוף ותאונות
- תקשורת ואינטרנט
- מיסים
- תעבורה
- חוקתי ומנהלי
- גישור ובוררויות
- צבא ומשרד הבטחון
- ביטוח לאומי
- תמ"א 38
- פשיטת רגל
- תביעות ייצוגיות
- לשון הרע
- דיני ספורט
- אזרחויות ואשרות
- אזרחות זרה ודרכון זר
- ירושות וצוואות
- נוטריון
מגדל חברה לביטוח בע"מ נ' עתארי
|
תא"מ בית משפט השלום חדרה |
2903-07-11
16.2.2012 |
|
בפני : חננאל שרעבי |
|
| - נגד - | |
|---|---|
|
: מגדל חברה לביטוח בע"מ |
: עופר עתארי |
| פסק-דין | |
פסק דין
1.עסקינן בתביעת שיבוב (תחלוף) על סך של 3,569 ₪ נכון ליום הגשת התביעה בתאריך 4.7.11.
2.התובעת, חברה לביטוח בע"מ, ביטחה את מר פבל קרוצינצקי (להלן: "פבל") בפוליסת ביטוח לרכבו בעל מספר רישוי 75-872-56 (להלן: "הרכב המבוטח").
3.לגרסת פבל, בתאריך 17.7.09, כשעמד עם הרכב המבוטח בעצירה מוחלטת על מנת להשתלב בתנועה ביציאה מחניון מרכז מסחרי בחדרה, פגע בו רכב טנדר בעל מספר רישוי 74-386-17 (להלן: "הטנדר") שהיה נהוג ע"י הנתבע שיצא בנסיעה לאחור מחניה (להלן: "התאונה").
4.פבל החליט להפעיל את הביטוח של הרכב המבוטח, ובגין כך פיצתה אותו התובעת על הנזקים לרכב המבוטח שנובעים מהתאונה, בשיעור של 3,410 ₪ נכון לתאריך 3.9.09, שנכון ליום הגשת התביעה עמד על סך של 3,569 ₪.
5.הנתבע הגיש כתב הגנה, והכחיש את ארוע התאונה כנטען ע"י פבל.
לגרסת הנתבע, פבל יצא בנסיעה לאחור מחניה והתנגש בטנדר שעמד בחניה סמוכה, אף מבלי שהנתבע היה בטנדר כלל ועיקר. רק כשהנתבע התקרב לטנדר לאחר ארוע התאונה, סיפר לו פבל אודות ארוע התאונה.
לגרסת הנתבע, היו עמו באותו מעמד גם אשתו הגב' עתארי דורית וחבר בשם שרון לוי.
6.בישיבה שהתקיימה ביום 16.2.12 העידו בפני פבל מטעם התביעה, ומטעם ההגנה העידו הנתבע, אשתו דורית והחבר שרון.
7.כל צד חזר על גרסתו לנסיבות ארוע התאונה.
8.לאחר ששמעתי את כל העדים שוכנעתי לקבוע כי התאונה ארעה כגרסתו של פבל. היינו -הטנדר התנגש בו עת יצא ברוורס מחניה, כאשר היה נהוג ע"י הנתבע.
9.טעמיי להעדפת עדותו של פבל הם כדלקמן:
א.גרסתו של פבל בפני היתה סדורה ועקבית, ולכן מהימנה.
ציין פבל כי כשנהג ברכב המבוטח, עצר כדי להשתלב בתנועה לכיוון צפון בכביש 4. אז הוא הרגיש מכה מאחור וראה את הנתבע שיצא עם הטנדר ברוורס ופגע בו.
עוד הוסיף וציין פבל כי לא זכור לו שהוא ראה את אשתו של הנתבע ואת שרון לוי באותו מעמד (ראה עדותו של פבל עמ' 1-2 לפרו').
לעומת גרסתו הברורה והסדורה, הן הנתבע והן עדיו ציינו כי הם לא זוכרים את המקרה לאשורו אלא רק במעורפל, עד כדי כך שהם לא זיהו את פבל כנהג הרכב המבוטח (עמ' 2 לפרו' ש' 19-20; עמ' 3 לפרו' ש' 26-27; עמ' 4 לפרו' ש' 5-6; עמ' 4 לפרו' ש' 21-23).
ב.אין לפבל כל עניין להמציא גרסה לא אמיתית, שהרי הוא מבוטח בביטוח מקיף (עמ' 2 לפרו' ש' 9), והחליט להפעיל את הביטוח שלו בכל מקרה (שהרי מדובר בתביעת שיבוב). משכך, אין לפבל כל אינטרס להמציא גרסה שלא היתה, שהרי גם אם התנגש הוא בטנדר כגרסת הנתבע, היה זכאי לפיצוי מחברת הביטוח שלו באותם תנאים מכח הביטוח המקיף שלו.
לעומתו, לנתבע יש אינטרס ברור לגלגל האחריות על כתפיו של פבל, שכן אין לו ביטוח מקיף אלא רק ביטוח צד ג' (עמ' 2 לפרו' ש' 18), וגם זאת אנו חיים מפיו של הנתבע עצמו כאמור.
ג.גם גרסת הנתבע בפני לא היתה ברורה דיה ולכן לא נקיה מספקות.
אם אכן פבל הוא זה שפגע בטנדר הנתבע, מדוע התעקש לקבל פרטים מהנתבע, במיוחד כשהנתבע טוען שלרכב שלו לא נגרם נזק (עמ' 2 לפרו' ש' 26).
התוכן בעמוד זה אינו מלא, על מנת לצפות בכל התוכן עליך לבחור אחת מהאופציות הבאות:| הודעה | Disclaimer |
|
באתר זה הושקעו מאמצים רבים להעביר בדרך המהירה הנאה והטובה ביותר חומר ומידע חיוני. עם זאת, על המשתמשים והגולשים לעיין במקור עצמו ולא להסתפק בחומר המופיע באתר המהווה מראה דרך וכיוון ואינו מתיימר להחליף את המקור כמו גם שאינו בא במקום יעוץ מקצועי. האתר מייעץ לכל משתמש לקבל לפני כל פעולה או החלטה יעוץ משפטי מבעל מקצוע. האתר אינו אחראי לדיוק ולנכונות החומר המופיע באתר. החומר המקורי נחשף בתהליך ההמרה לעיוותים מסויימים ועד להעלתו לאתר עלולים ליפול אי דיוקים ולכן אין האתר אחראי לשום פעולה שתעשה לאחר השימוש בו. האתר אינו אחראי לשום פרסום או לאמיתות פרטים של כל אדם, תאגיד או גוף המופיע באתר. |
|
